M’n buurvrouw komt uit Brazilië… Ik spreek haar verder niet echt…
Ik denk dat ze gisteren Nederlandse les kreeg…

De hele nacht was ze aan het oefenen, maar verder dan de eerste letter van het alfabet kwam ze niet… Ze vervloekte zichzelf en met haar vuist bonkte ze tegen de muur… Toch wilde ze wel doorgaan en zelfs meer… Meer van wat weet ik niet precies… Ik luisterde met een glas tegen de muur en dan kan je niet alles even goed horen… Wel weet ik dat haar leraar tevreden was… Zijzelf uiteindelijk ook…

Hier een transcriptie van wat mijn oor opving:

A… A… A… A… A… A… F#ck me! A… A… A… Meer! Meer! A… A… A…

Goed zo…

Ja… Jaaa… Jaaaa…

Het kan natuurlijk ook zijn dat ze niet op een afkorting kon komen… Dat haar gevraagd werd waar AEGON voor staat… Ik weet hoe frustrerend dat kan zijn… Daarom heb ik besloten een lijst met afkortingen op m’n website te maken… Misschien moet ik maar bij haar langs gaan en haar wijzen daarop te wijzen… Dan had ze geweten AEGON staat voor Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noordhollandsche, Onderlinge Verzekeringsmaatschappij Eigen Hulp, Nederlandsch-Indische Levensverzekering- en Lijfrente-Maatschappij… Dûh!

Of zou het een andere afkorting beginnend met de letter A geweest zijn?